Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Een Drentse parel verscholen in het groen! Deze Saksische woonboerderij uit 1723 heeft veel te bieden, een inpandige deelruimte, een vrijstaande schuur met hooizolder, een grote carport (4 vakken), een riant perceel (9.615 m2) en een prachtige ligging in het eeuwenoude Westersebos (gehele straat valt onder beschermd dorpsgezicht). Het huis is in eind jaren '70/ begin jaren '80 stijlvol en grondig gerestaureerd waarbij de luister van weleer voor een groot deel is hersteld. De huidige eigenaar heeft de stijlvolle schuur en carport gebouwd. Door de recente interne verbouwingen van zowel de keuken (2018) als de badkamer (2014) is de woonboerderij comfortabel te noemen. Eind 2016 zijn er ook nog eens 24 zonnepanelen (eigendom) geplaatst die de afgelopen jaren 5.000 kwh per jaar op hebben geleverd. De opzet van het geheel is dusdanig riant dat er veel mogelijkheden zijn voor een breed publiek. Wellicht een combinatie van wonen en werken, Bed& Breakfast, mantelzorg, dubbele bewoning of simpelweg heerlijk genieten op uw eigen droomplek! Wilt u een kijkje komen nemen? Bel ons dan gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Indeling: entree in de riante entree met doorgang naar meerdere vertrekken waaronder de sfeervolle en ruim opgezette woonkamer (totaal 55 m2) met sfeervolle haardpartij en eikenhouten gebintenconstructie, open woonkeuken met riant eetgedeelte en stijlvolle inbouwkeuken (2018) met natuurstenen werkblad, inductie kookplaat, vaatwasser, RVS schouw, koelkast en combi-magnetron. Vanuit het keukengedeelte is de kelderruimte te bereiken middels een vaste trap. De bijkeuken grenst eveneens aan de keuken waar de Remeha HR combiketel uit 2009 (eigendom) is geplaatst. Vanuit de bijkeuken is het terras bereikbaar en is er eveneens een doorgang naar de centrale hal met trapopgang. Aan de centrale hal grenzen alle overige vertrekken waaronder een kantoorruimte en de 4 prima slaapkamers van resp. 10, 12, 13 en 18 m2 waarbij de kleinste slaapkamer aan de voorzijde van het huis is gelegen direct grenzend aan het gastentoilet met fontein. De in 2014 vernieuwde badkamer is v.v. een inloopdouche, infraroodsauna, bad, hangtoilet, urinoir, wastafel en witgoedaansluiting. De riante en multifunctionele deelruimte (ca. 115 m2) bereikt u eveneens vanuit de centrale hal als ook buitenaf via de robuuste baanderdeuren. De zolder boven de deelruimte is te bereiken middels een vaste trap vanaf de deelruimte en is geheel begaanbaar.

Eerste verdieping: vaste trap vanuit de centrale hal naar de riante overloop (52 m2) en doorgang naar de 2 riante slaapkamers/ logeerkamers van resp. 16 en 17 m2 waarbij er in de oude voorgevel nog 2 'blinde' ramen aanwezig zijn die zorgen voor de nodige ventilatie. De zolderruimte boven de deel is eveneens riant opgezet (64 m2) en een fijne aanvulling op het woongenot. Van de eerste verdieping is het voorhuis geïsoleerd en indien gewenst of noodzakelijk zijn hier meerdere extra vertrekken te realiseren.

Tuin: landelijk aangelegde tuin die voor ieder wat wils heeft te bieden zoals een weide, meerdere terrassen, heerlijke ruime schuurruimte met veel mogelijkheden, een royale carport en als klap op de vuurpijl een heerlijke Drentse woonbeleving. In de tuin ervaart u een optimale privacy gezien de besloten ligging iets van de straat af en de tuin is door een fraai oud bomenbestand omzoomd. Op eigen terrein is er voldoende parkeergelegenheid en u loopt zo het landelijk gebied in. Een ideale combinatie van landelijk, sfeervol en riant wonen met alle voorzieningen van het complete en geliefde dorp Schoonebeek op korte afstand aanwezig. Mocht het perceel niet groot genoeg zijn dan is er direct tegenover het huis gelegen, indien gewenst, meer grond bij te kopen.

Bijzonderheden: solide woonboerderij; geheel eikenhouten constructie (kap en gebinten); top locatie; veel jonge gezinnen in de straat/ buurt; boerderij wordt centraal verwarmd maar heeft ook meerdere rookkanalen die intact zijn; Schoonebeek heeft prima basisvoorzieningen en een recentelijk gemoderniseerd centrum; Emmen, Coevorden en Klazienaveen allen op ca. 10/ 15 autominuten afstand gelegen; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle en Duitsland middels de A37/ N34.

Locatie
Omgevingsvideo