Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Het beste van 2 werelden! Landelijk, vrijstaand, sfeervol, riant, veel mogelijkheden en dit alles op 5 minuten rijden afstand van Emmen centrum. Onbetaalbaar? Juist niet als het aan komt op de financiën want de rente is superlaag en daarmee is dit fraaie geheel meer betaalbaar dan ooit. Onbetaalbaar? Juist wel als het aan komt op de fijne woonbeleving, de vele mogelijkheden en de perfecte leefruimte die u aan zult treffen bij deze charmante woonboerderij met riant bijgebouw en een vrijstaande schuur met opslag/ berging én werkruimte. De combinatie van al deze factoren zult u niet snel aantreffen en zeker niet op een dergelijke locatie in het geliefde en oeroude zanddorp Weerdinge (Emmen). De tekst "u moet het zien om de juiste indruk te krijgen" gaat absoluut op voor dit bijzondere en interessante geheel dus bestudeer de informatie goed maar kom vooral een blik werpen om de echte sfeer te proeven.

Indeling: entree met garderobe en doorgang naar de centrale hal met vrijwel alle vertrekken die hier aan grenzen te weten de stijlvolle woonkamer met gaskachel, vloerverwarming, fraaie gebintenconstructie en raampartij, 1e trapopgang met een zeer fraaie balustrade. De sfeer in de tuingerichte en ruim opgezette woonkamer is zoals u hem mag verwachten in een dergelijke woonboerderij!

Vanuit de centrale hal bereikt u ook de bijkeuken met witgoedaansluitingen, de badkamer v.v. douche, bad, wastafel en badmeubel en het separate toilet. De keuken grenst ook direct aan de centrale hal en is v.v. een neutrale inbouwkeuken met een vaatwasser, koel-/ vriescombinatie, 5 pits gaskookplaat, heteluchtoven en een RVS schouw. Direct grenzend aan de keuken is een ruim eetgedeelte en een extra zitgedeelte c.q. relaxruimte met bergruimte/ proviandruimte en een doorgang naar het voorhuis maar ook een 2e trapopgang naar de eerste verdieping boven de woonboerderij.

In het voorhuis is een 2e keuken gesitueerd die is v.v. een degelijke inbouwkeuken met een oven, gaskookplaat, klepschouw en een koelkast. Vanuit de keuken is de woonkamer te bereiken die een doorgang heeft naar de hal met voordeur/ opgang. Vanuit de woonkamer heeft u een goed contact met de tuin die hoofdzakelijk is gelegen aan de oostzijde van het huis. Vanuit de keuken is er een doorgang naar de gang met achterdeur, separaat toilet, een 2e badkamer v.v. douche en wastafel en ook nog 2 extra slaapkamers! Vanuit de kleinere slaapkamer is er een vlizotrap naar de ruime, geheel begaanbare zolderverdieping. Aan de buitenzijde van het achterhuis is een ketelruimte aanwezig waar de Remeha HR combiketel uit 2016 (eigendom) is geplaatst.

Gezien de ruime, functionele opzet is het goed denkbaar om hier o.a. met meerdere generaties onder 1 dak te gaan wonen of om de ruimte op een andere manier in te gaan vullen. Het runnen van een B&B behoort ook tot de opties en de huidige eigenaar kan u over deze specifieke invulling voldoende over vertellen en wegwijs in maken.

Eerste verdieping: overloop, 3 speelse, functionele slaapkamers van resp. 15, 16 en 18 m2 waarbij er 2 slaapkamers zijn v.v. vaste kasten en 1 slaapkamer is v.v. een dakkapel. De gehele eerste verdieping is dusdanig ingericht dat er fijne leefruimte is ontstaan en doordat er 2 trapopgangen zijn gerealiseerd zijn alle slaapkamers goed te bereiken. In totaal zijn er 5 slaapkamers aanwezig waarvan er 2 op de begane grond zijn gesitueerd.

Tuin: de tuin is rondom het huis gelegen en ademt een sfeer die u niet overal tegen gaat komen. Een weelderig groene opzet met veel doorkijkjes, lekkere verborgen plekjes waar u zich heerlijk terug kunt trekken en veel privacy. Deze fraaie aspecten zijn toch wel kenmerkend voor deze weldaad bij uw nieuwe Drentse thuis! Kunt u het zich lekkerder voorstellen dan heerlijk aan te rommelen in en om huis en als u het er aan toe heeft even lekker een stevige borrel te drinken of een kop thee op het erf van uw eigen boerderij.

In de tuin is een eeuwenoude schuur aanwezig die in gebruik is als garage/ berging en opslag en waar ook een kantoorruimte is gerealiseerd met een pantry en een toilet. Deze kantoorruimte is ook geïsoleerd en de schuur biedt derhalve veel mogelijkheden van heerlijk klussen tot werken aan huis.

Bijzonderheden: zien doet overtuigen dus kom gerust langs; object is v.v. centrale verwarming middels 2 HR combiketels (resp. 2006 en 2016 en in eigendom); verwacht geen luxe woning maar wel een degelijk pand op een top locatie; ideaal object voor mantelzorg/ dubbele bewoning/ B&B/ werken aan huis; rieten kap in 2013 vernieuwd; kap woonboerderij is geïsoleerd; muren, glas en vloeren zijn deels geïsoleerd; zeer fijne woonbeleving op fijne locatie met vrijwel alle voorzieningen op korte afstand gelegen; Emmen- centrum op ca. 5 autominuten gelegen; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle/ Hoogeveen/ Ter Apel/ Stadskanaal en Duitsland middels o.a. de A37.

Locatie
Omgevingsvideo