Pat Makelaardij
360 graden foto
Plattegrond
Omschrijving

Hoe landelijk en compleet moet het plaatje worden? Deze fraaie woonboerderij uit 1880, gelegen in een beschermd dorpsgezicht, met meerdere vrijstaande bijgebouwen heeft veel te bieden! Aan de voorzijde een grensoverschrijdend uitzicht en aan de achterzijde, direct aangrenzend, het landelijk gebied met kilometers aan vergezichten. Werken aan huis, een mantelzorgwoning, dubbele bewoning of gewoon heerlijk genieten op deze unieke locatie, roept u maar! De huidige eigenaar heeft in een bijgebouw een kapsalon gerealiseerd dus ook een ideale situatie voor de ondernemende koper! De ligging een eindje van de straat af met een weide voor het huis en een fruitgaard met groensingel aan de achterzijde zorgt ervoor dat het wonen op deze locatie wel heel speciaal wordt. Laat u verrassen door deze goed onderhouden woonboerderij door een kijkje te komen nemen. Let er wel op dat deze boerderij u niet "pakt" want dan kunt zo maar verkocht zijn ;-).

De prijs betreft een "bieden-vanaf-prijs" wat inhoudt dat vanaf deze minimum startprijs een bod kan worden uitgebracht waarna, door onderhandelingen, een door beide partijen geaccepteerde koopsom wordt overeengekomen.

Begane grond: entree in de centrale hal met fraaie eikenhouten bordestrap met vide, doorgang naar de op het zuiden gerichte woonkamer met haardpartij v.v. robuuste wandafwerking, doorgang naar de lichte eetkamer met fraaie eikenhouten ombouw rondom de doorgang naar de speel-/ werkkamer aan de voorzijde van het huis.

Vanuit de eetkamer is er een doorgang naar de riante woonkeuken met een fraaie, in het oog springende, gebintenconstructie waarbij er een vrij uniek gevorkt gebint aanwezig is.

De keuken is in ca. 2008 vernieuwd waarbij er een neutrale en riante inbouwkeuken is geplaatst met een dubbele spoelbak, keramische kookplaat, RVS schouw, vaatwasser, koelkast, oven en combi-magnetron. Vanuit de keuken is het riante en zonnige terras van het huis te bereiken door de oude staldeur. De slaapkamer op de begane grond is eveneens vanuit de woonkeuken te bereiken en nabij de badkamer gelegen waardoor deze woning zich ook uitermate leent om heerlijk op de begane grond te leven.

De badkamer is eveneens in ca. 2008 vernieuwd en riant opgezet waarbij er een bad is geplaatst, een inloopdouche, een hangtoilet en 2 wastafels. Zowel de badkamer als de woonkeuken zijn v.v. vloerverwarming. Vanuit de woonkeuken kunt u eveneens de bijkeuken bereiken waar de witgoedopstelling aanwezig is evenals een werkblad en de Intergas HRe combiketel uit 2017. Het vernieuwde hangtoilet is v.v. betondesign als ook een fontein en is gesitueerd in de hal.

De deelruimte (ca. 35 m2 groot) is voor meerdere doeleinden geschikt te maken en is momenteel als klusruimte/ berging in gebruik. Hier kunt u nog de sfeer van weleer proeven met de fraaie eikenhouten gebinten, de oude eiken hooiplanken en de grenen sporen kap met rieten kap. De nostalgische sfeer brengt u terug naar vervlogen tijden.

Eerste verdieping: via de massief eikenhouten bordestrap bereikt u de praktisch ingerichte eerste verdieping met 3 slaapkamers van resp. 9, 9 en 13 m2 waarbij alle slaapkamers zijn v.v. een vaste kast c.q. vaste kasten en bergruimte dus ruimte zat! Op de overloop is eveneens een vaste kast aanwezig alsmede een ruimte die geschikt te maken valt voor, bijvoorbeeld, een extra sanitaire ruimte.

Mocht u nog meer ambities hebben dan kunt u de ruimte boven de voormalige deelruimte eventueel nog nader inrichten waardoor er nog ca. 60/ 70 m2 woonoppervlakte aan het geheel toegevoegd zou kunnen worden.

Tuin: de tuin, in combinatie met de locatie, zorgen er voor dat u heerlijk kunt ontspannen na een drukke werkdag of gewoon lekker kunt genieten samen met uw gezin, familie en vrienden. De vrijheid die u hier ervaart komt u zelden tegen en is een absolute kwaliteit van deze woning. Aan de voorzijde van het huis is een dierenweide aanwezig die grenst aan uw tuin en het Oostersebos. Aan zowel de west- als oostzijde van het huis zijn 2 riante terrassen gerealiseerd waardoor er altijd een zonnig of schaduwrijk plekje te vinden is. Naast de oprit is parkeergelegenheid gerealiseerd voor ca. 5 auto's middels grastegels en aan de achterzijde van de boerderij is een groot plein aanwezig tussen de beide bijgebouwen. Vanaf dit plein bereikt u de groen achtertuin met een vrije beleving en een werelds uitzicht aan de achterzijde. Op dit gedeelte van het erf zijn meerdere fruitbomen aanwezig waaronder een oude perenboom en walnotenboom maar ook een aantal fraaie, eeuwenoude eikenbomen.

De voormalige kapschuur is omgebouwd tot salon (ruim 50 m2!) met berging, keukenblokje, hangtoilet en een boiler. De verwarming wordt hier middels een palletkachel geregeld (ter overname). De overige ruimte van de kapschuur (ca. 60m2) is ingedeeld als opslagruimte en overdekt terras/ houtstek.

Op het perceel is ook nog een (deels) te restaureren schuur aanwezig (ca. 80 m2) die, indien gewenst, als garage/ carport in gebruik valt te nemen. Indien gewenst kunt u hier overigens ook prima een stal voor paarden of kleinvee voor maken.

Bijzonderheden: leuk detail is o.a. de eikenhouten vloer die van eigen hout van het erf is gemaakt; rieten kap heeft in 2018 onderhoudsbeurt gehad; vanaf 2007 tot heden doorlopende gemoderniseerd; het geheel verkeert in een degelijke, eigentijdse en goed onderhouden staat; centrumvoorzieningen van het complete en geliefde dorp Schoonebeek op korte afstand gelegen; meerdere basisscholen aanwezig in het dorp; Schoonebeek is gunstig gelegen t.o.v. Emmen, Klazienaveen, Coevorden en Duitsland (allen ca. 10/ 15 autominuten); Zwolle en Groningen middels A37/ N34 goed te bereiken.

Locatie
Omgevingsvideo