Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Drenthe op zijn best! De ultieme vrije woonbeleving, de ruime opzet van het geheel, de vele mogelijkheden, de zeer goede staat van onderhoud, de privacy, u zegt het maar en deze woonboerderij heeft het te bieden. De boerderij is van origine in 1888 gebouwd in opdracht van H.J. Pat. De huidige eigenaar heeft de afgelopen 29 jaar met veel zorg en liefde de boerderij, de prachtige eikenhouten schuur, het stookhok gerestaureerd en het erf onderhouden en vind het tijd het stokje over te dragen aan de volgende liefhebber. Bij deze boerderijen ben je een passant en de huidige eigenaar heeft het geheel dusdanig goed onderhouden dat u snel kunt gaan genieten van dit prachtige geheel! Het perceel is zeer praktisch opgezet waarbij u een riante oprit heeft met voldoende parkeergelegenheid rondom het huis, meerdere terrassen, veel privacy en een zeer functioneel perceel weidegrond. De straat waar het huis in is gelegen herbergt een eeuwenoude geschiedenis die terug gaat tot de middeleeuwen en hier vindt u dan ook meerdere rijksmonumenten en historische gebouwen. Kortom een prachtig geheel op een prachtige locatie!

Indeling: entree in de hal aan de oostzijde, doorgang naar de riante slaapkamer op de begane grond met schuifkast en vloerverwarming, vanuit de hal is eveneens de deelruimte (ca. 88 m2 groot) te bereiken die momenteel als klusruimte in gebruik is. Weer aangekomen in de hal is er een doorgang naar de centrale hal waar vanuit de overige vertrekken zijn te bereiken. We gaan door naar het voorhuis waar u in de sfeervolle en ruime woonkeuken (v.v. vloerverwarming) aankomt met neutrale inbouwkeuken, fraaie schouw met palletkachel en een doorgang naar de straatgerichte woonkamer met schouw en rookkanaal. Vanuit de keuken is ook de slaap-/ werkkamer aan de voorzijde van het huis te bereiken. Vanuit de centrale zijn de overige ruimtes ook te bereiken waaronder de neutrale badkamer v.v. douche, bad, wastafel en badmeubel, het separate toilet v.v. hangtoilet, urinoir en wastafel en de grote bijkeuken met witgoedaansluitingen, een riante provisiekast beter bekend als "de Winkel" bij de eigenaar en een doorgang naar de deelruimte. Zowel vanuit de bijkeuken als de hal bij de voordeur is er een buitendeur aanwezig.

De gehele begane grond is v.v. een geïsoleerde betonvloer (m.u.v. de deelruimte), geïsoleerde wanden, geïsoleerde plafonds en isolatieglas. Vanwege de ruime opzet, het prettige wooncomfort en de ruime opzet ervaart u veel woongenot! De deelruimte is momenteel als klusruimte in gebruik genomen maar kan, indien gewenst of noodzakelijk, ook tot woonruimte worden omgebouwd voor bijv. mantelzorg of werken aan huis.

Eerste verdieping: eikenhouten trapopgang vanuit de centrale hal, ruim opgezette overloop met vaste kast, ketelkast, een ruim separaat toilet v.v. hangtoilet, wastafel en badmeubel en 4 ruime slaapkamers van resp. 9, 12, 12, en 13 m2 waarbij alle slaapkamers zijn v.v. een dakraam.

Alle vertrekken zijn neutraal afgewerkt, deels v.v. laminaat en deels vloerbedekking en de ouderslaapkamer heeft een vaste kast. Ook deze verdieping is ruim opgezet maar mocht u nog meer woonruimte willen of moeten realiseren kunt u overwegen de zolder boven de deelruimte te gaan benutten.

Tuin: de tuin is de plek waar u uw hart op kunt halen en ook het buitenwonen in optima forma zult ervaren. De prachtige schuur met 3 carports, afkapping, en schuur-/ garageruimte, het geheel herbouwde stookhok en de ultiem vrije woonbeleving zullen u versteld doen staan! Het huis is mooi op de kavel gelegen met meerdere eeuwenoude eiken en essen op het perceel die de sfeer van weleer benadrukken. Aan de oostzijde en noordzijde van het huis is een dierenweide gelegen en gezien de ligging op een zandkop is dit een weide die vrijwel het hele jaar door gebruikt kan worden. Een praktische erf met veel mogelijkheden!

Bijzonderheden: vrijwel geheel geïsoleerd; rieten kap westzijde vernieuwd in 2004, oostzijde vernieuwd in 2015; achtergevel in 2019 gerestaureerd; kunststof goten; stookhok is geheel herbouwd; het geheel verkeert in een zeer degelijke en top onderhouden staat; elektrische installatie is in de loop van de tijd eveneens geheel vernieuwd; centrumvoorzieningen van het complete en geliefde dorp Schoonebeek op korte afstand gelegen; meerdere basisscholen aanwezig in het dorp; natuurreservaat "Het Bargerveen" op korte afstand gelegen; Schoonebeek is gunstig gelegen t.o.v. Emmen, Klazienaveen, Coevorden en Duitsland (allen ca. 10/ 15 autominuten); Zwolle en Groningen middels A37/ N34 goed te bereiken.

Locatie
Omgevingsvideo