Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Even terug in de tijd, gaat u mee naar het oude Drenthe?? Kom dan eens kijken bij deze unieke Saksische (woon-) boerderij met vrijstaande mulitfunctionele schuurruimte gelegen op een absoluut sfeervolle locatie op ca. 2,4 hectare eigen grond (indien gewenst is er nog ca. 2 hectare grond bij te kopen). Het geheel is gelegen op een top locatie in het eeuwenoude Oostersebos te Schoonebeek. U waant zich in een andere wereld!

De rieten kap aan de oostzijde van de boerderij is in 2016/ 2017 geheel vernieuwd! Het object is een rijksmonument en derhalve zijn er meerdere interessante (hypothecaire) regelingen!

U dient rekening te houden met een grondige renovatie c.q. restauratie, waarbij er een directe investering van € 200.000,- noodzakelijk is.

U bent van harte welkom om te komen kijken, echter dit unieke pand verdient een nieuwe eigenaar die de financiële kar kan trekken. Wij zullen derhalve dan ook informeren naar uw financiële mogelijkheden. Dit om wederzijdse teleurstellingen te voorkomen.

Omschrijving

Entree in de centrale hal, doorgang naar de woonkeuken met eenvoudige keukenopstelling, doorgang naar de zeer sfeervolle woonkamer met zijn unieke tegelwanden en oorspronkelijke schouwpartij, doorgang naar de ouderslaapkamer met inloopkast/ bergkast. Vanuit de woonkeuken is het voorhuis te bereiken waar 3 slaapkamers zijn gesitueerd waarvan 1 de opkamer is (verhoogde kamer boven de kelderruimte). De kelder is royaal van opzet en middels een vaste trap te bereiken. In het achterhuis is de bijkeuken gesitueerd evenals het toilet en de douche (beide eenvoudig). De zeer royale deelruimte biedt voor elk wat wils en is royaal opgezet ca. 275 m2.

De vrijstaande multifunctionele schuur heeft meerdere royale vertrekken waaronder een feestzaal en workshop ruimte, sanitaire voorzieningen (eveneens voor minder validen), een vaste trap naar de zolderverdieping en een kelderruimte.

Eerste verdieping

De eerste verdieping is momenteel in gebruik als bergzolder en is niet afgetimmerd. Indien gewenst of noodzakelijk is deze ruimte nog nader in te vullen.

Tuin

Vanwege de prachtige ligging op deze historische locatie komt het geheel optimaal tot zijn recht. Van origine was dit de zgn. "Wilmshof" van een gegoede boeren familie uit Schoonebeek. U kunt aan de royale opzet van de tuin met eigen bos, de riante opzet van de boerderij en schuur zien dat dit een pand met historische betekenis is. Laat u rondleiden in en om het pand en het boerenerf om het juiste beeld en het juiste gevoel te krijgen. Mocht u interesse hebben om meer grond te kopen dan is er de mogelijkheid om nog ca. 2 hectare (aangrenzende) weidegrond aan te kopen. Het huidige perceel dient nog te worden uitgemeten door het kadaster en de perceelgrootte kan derhalve iets afwijken.

Bijzonderheden

Zeer vrije en unieke ligging; oostzijde boerderij is het riet in 2016/ 2017 geheel vernieuwd; rijksmonument; zeer veel mogelijkheden; combinatie van wonen en werken is zeer goed mogelijk; dit zijn de pareltjes die Drenthe nog steeds te bieden heeft; bij dit pand geldt dat een bezichtiging noodzakelijk is om een juist beeld te krijgen; voegwerk is deels vernieuwd, kozijnen en deuren zijn deels vernieuwd; Emmen en Coevorden zijn op resp. 15 en 10 autominuten afstand gelegen; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle/ Duitsland middels A37.

Locatie
Omgevingsvideo