Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Drents genieten op zijn best! Wordt u warm van de zeer vrije woonbeleving, de stijlvolle en levensloopbestendige opzet, de fijne leefruimte, de vrijstaande schuur met carport en caravanstaling, het riante perceel of wellicht de mooie uitstraling? Dit vrijstaande, levensloopbestendige landhuis heeft het allemaal te bieden en is derhalve een zeer aantrekkelijk geheel voor de juiste koper! Het geheel is gelegen in het eeuwenoude Middendorp in het geliefde en complete dorp Schoonebeek op een absolute top locatie en ca. 15 minuten afstand van meerdere grote plaatsen als Emmen en Coevorden. Gezien de landelijke ligging op een heerlijk besloten perceel van 3.260 m2 ervaart u veel privacy en kunt u optimaal genieten van de rust en ruimte die Drenthe heeft te bieden. De huidige eigenaar heeft 18 jaar genoten van deze heerlijke en praktische woning op deze prachtige stek maar het moment is gekomen om het stokje over te dragen aan een volgende enthousiaste bewoner. Ziet u zichzelf hier al wonen? Bel ons gerust om een vrijblijvend kijkje te komen nemen.

Indeling: entree in de centrale hal met doorgang naar vrijwel alle vertrekken waaronder de stijlvolle woonkeuken met handgemaakte houten keuken v.v. natuurstenen werkblad, schouw, een Aga fornuis (6x4) met 6 gaspitten incl. grillplaat en 4 elektrische ovens, vaatwasser en koelkast, riant eetgedeelte (totaal ca. 37 m2) met een optimaal contact met de tuin en v.v. tuindeuren, doorgang naar de aangrenzende bibliotheekruimte met een op maat gemaakt kastenwand die uiteraard achter blijft. Vanuit de bibliotheek is de "kleine" bijkeuken bereikbaar waar de cv-ketel is geplaatst. De woonkeuken is v.v. een rookkanaal en in 2022 is er een nieuwe spekstenen kachel geplaatst.

Vanuit de woonkeuken is de sfeervolle woonkamer te bereiken (ca. 48 m2) waar eveneens een rookkanaal aanwezig alsmede een houtkachel die verkoper achter laat. De wanden zijn neutraal afgewerkt en de woonkamer en de woonkeuken zijn v.v. een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming en een prachtig balkenplafond.

Vanuit de woonkeuken is het achterhuis ook te bereiken waar een functionele bijkeuken aanwezig is met de kastenwand van de voormalige dierenarts die in 1963 dit huis heeft laten bouwen en waar zijn praktijkruimte ook aanwezig was van origine. Vanuit het achterhuis is de garage te bereiken die is v.v. de witgoedaansluitingen alsmede een zeer riante zolder die middels een vlizotrap valt te bereiken. In de zuidvleugel van het huis is op de begane grond ook een slaapkamer met schuifpui aanwezig. Direct grenzend aan de slaapkamer op de begane grond is een badkamer die is v.v. een douche, hangtoilet, badmeubel en een sauna.

De gehele begane grond kenmerkt zich door de sfeervolle, ruimtelijke en functionele opzet en het prettige contact met de buitenwereld maar ook de fijne privacy die u ook in huis ervaart.

Vanuit de bibliotheek is de riante (voorraad-)kelder bereikbaar middels een vaste trap.

Eerste verdieping: fraaie oud eikenhouten trapopgang gemaakt van eeuwenoud gebintenhout, overloop, 4 slaapkamers van resp. 9, 11, 14 en 20 m2 waarbij de ouderslaapkamer een riante inloopkast heeft alsmede een badkamer en suite v.v. bad, hangtoilet en een robuust badmeubel met wastafel. De badkamer sluit perfect aan bij de sfeer van het huis en is functioneel van opzet mede gezien de dakkapel. Vanaf de overloop is er een 3e (!) badkamer bereikbaar die is v.v. een inloopdouche, hangtoilet en een wastafel met badmeubel.

Aan de voorzijde van het huis is eveneens een dakkapel aanwezig wat de praktische leefruimte ten goede komt en de overige slaapkamers zijn eveneens v.v. een vaste kast.

Al met al voldoende leefruimte, veel mogelijkheden en voor elk wat wils en zeer geschikt voor grotere/ samengestelde gezinnen!

Zolderverdieping: middels een vlizotrap vanaf de overloop bereikt u de zolderverdieping. Op deze verdieping is veel bergruimte aanwezig en is al met al een hele functionele aanvulling op het geheel.

Tuin: in de heerlijke besloten tuin ervaart u hetgeen wat u van Drenthe mag verwachten. Veel groen, uw eigen boomgaard, veel vrijheid, een besloten en landelijke woonbeleving en gewoon uw eigen heerlijke stekkie om echt thuis te komen! De tuin is gunstig gelegen wat betreft de bezonning. In de tuin zijn meerdere grotere terrassen aanwezig, een fijn overdekt terras maar ook een aantal prachtige bijgebouwen en een grote groensingel die uw tuin echt tot een heerlijke privé tuin maakt en prachtig omsluit.

Het bijgebouw dat het dichtst bij het huis staat is de houten schuur v.v. een betonvloer, veel bergruimte en een fijn overdekt terras op het westen. Direct grenzend aan de houten schuur is recentelijk een dubbele carport gerealiseerd alsmede een (caravan-)stalling van 23 m2. Al met al veel extra praktische ruimte!

Bijzonderheden: de rieten kap is in zijn geheel vernieuwd in 2020; energielabel C; woonkamer en woonkeuken zijn v.v. vloerverwarming en vloerisolatie; traditioneel gebouwde woning; geschikt voor een zeer breed publiek gezien de praktische, levensloopbestendige en riante opzet; landelijk wonen met alle voorzieningen van het dorp op fietsafstand; Schoonebeek is een zeer compleet en gelief dorp met een prima voorzieningenniveau; Emmen, Coevorden en Klazienaveen op ca. 10/ 15 autominuten afstand gelegen; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle en Duitsland middels de A37; gelegen op korte afstand van natuurreservaat Het Bargerveen.

Locatie
Omgevingsvideo