Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Net even anders dan de rest! Deze unieke, karakteristieke, verrassend grote, sfeervolle en vrijstaande woonboerderij heeft meer te bieden dan u denkt. Zeer fijne leefruimte (243 m2 woonoppervlakte), veel inhoud (ca. 900 m3), levensloopbestendig, doorlopend gemoderniseerd en ook nog eens een riante vrijstaande schuur (59 m2) met een garage en 2 paardenboxen. Het geheel is gelegen op een ruim perceel van 724 m2 eigen grond met een landelijke woonbeleving maar wel binnen de bebouwde kom. Deze combinatie zorgt ervoor dat u alle voorzieningen van het geliefde dorp Schoonebeek binnen handbereik heeft en ook de vrije woonbeleving van Drenthe ervaart! De ruime opzet van het huis biedt ook mogelijkheden voor dubbele bewoning of werken aan huis. Voor degene die op zoek is naar een dergelijke woning pak uw kans want deze kans komt niet alle dagen voorbij!

Indeling: entree in de centrale met trapopgang, lange hal met doorgang naar meerdere vertrekken waaronder de oorspronkelijke voorkamer met schouw en suitedeuren (deuren intact maar momenteel geen doorgang), de ruime slaapkamer op de begane grond, de lichte woonkamer eveneens v.v. een schouw en met doorgang naar de woonkeuken v.v. neutrale inbouwkeuken met koelkast, vaatwasser (2018), oven, gaskookplaat en schouw, doorgang naar het praktische achterhuis met witgoedaansluitingen, hangtoilet v.v. fontein, toegang tot de kelderruimte, de neutrale en ruim opgezette badkamer v.v. vloerverwarming, douchecabine (vernieuwd in 2019), bad en dubbele wastafel. Vanuit de gang in het achterhuis is de multifunctionele voormalige deelruimte te bereiken die momenteel deels als berging en deels als opslagruimte in gebruik is genomen en is v.v. een robuuste vaste kastenwand en deeldeuren naar de tuin/ oprit gelegen naast het huis.

De begane grond is heerlijk ruim en licht opgezet waarbij de huidige eigenaar het wooncomfort serieus heeft verhoogd maar waar ook nog kansen liggen om het huis naar uw wensen verder te moderniseren c.q. te restaureren.

Eerste verdieping: vaste trap vanuit de centrale hal naar de zeer ruim opgezette. lichte overloop v.v. dakraam en sanitaire voorziening, toilet, urinoir en wastafel (vernieuwd in 2012), 3 fijne slaapkamers van resp. 9, 10, 11 m2 waarbij alle slaapkamers zijn v.v. een vaste kast en als kers op de taart is er ook nog een grote multifunctionele ruimte (36 m2) die momenteel als kroegruimte/ relaxruimte in gebruik is genomen maar waar met gemak nog 2 slaapkamers extra gerealiseerd zouden kunnen worden indien gewenst of noodzakelijk.

De kozijnen op de eerste verdieping zijn vrijwel allemaal uitgevoerd in kunststof en de gehele eerste verdieping is v.v. dakisolatie en glasisolatie.

Tuin: fraai aangelegde en veel privacy biedende tuin met een oprit aan de oostzijde, een oprit aan de westzijde een heerlijk overdekt terras, een riante vrijstaande stenen garage/ schuur en een geheel ommuurde achtertuin waardoor u optimaal kunt genieten van deze fijne locatie! De tuin is de afgelopen jaren vrijwel geheel opnieuw aangelegd waarbij er fraaie sierbestrating is aangebracht, leilindes zijn geplaatst en de Drentse sfeer goed tot zijn recht komt. Zoals u kunt lezen biedt de tuin voor elk wat wils van heerlijk ontspannen op het terras, klussen in de schuur of lekker tuinieren.

Bijzonderheden: gevels zijn gestraald, gevoegd en geïmpregneerd; centrale verwarming middels een AWB HR combiketel uit 2016 (eigendom); zeer veel mogelijkheden; geschikt voor een zeer breed publiek; op loopafstand van het landelijk gebied gelegen; centrumvoorzieningen van het complete en geliefde dorp Schoonebeek op korte afstand gelegen; meerdere basisscholen aanwezig in het dorp; Schoonebeek is gunstig gelegen t.o.v. Emmen, Klazienaveen, Coevorden en Duitsland (allen ca. 10/ 15 autominuten); Zwolle en Groningen middels A37/ N34 goed te bereiken.

Locatie
Omgevingsvideo