Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Locatie, locatie, locatie dat is waar de kracht ligt van deze charmante vrijstaande woonboerderij! Gelegen in een geliefd eeuwenoud authentiek Drents dorp, veelal omringt door boerderijen en landerijen op 4.588 m2 eigen grond in het complete dorp Schoonebeek. De ligging net even buiten het dorp op korte afstand van alle voorzieningen is simpelweg top. Een uitzicht van kilometers ver aan de voorzijde krijgt u er bij ;-). Het geheel is gelegen op een ruim perceel eigen grond met aan de achterzijde een perceel weidegrond met paardenbak, een vrijstaand bijgebouw met carport, garage en berging. Van origine is het huis in ca. 1868 gebouwd en nadien meermaals gerenoveerd en uitgebouwd. In 2021 is de gehele rieten kap vernieuwd en in 2022 is de topgevel van het huis v.v. nieuwe rabatdelen. Tijdens deze renovatie zijn ook alle ramen op de eerste verdieping vernieuwd en v.v. HR++ isolatieglas. De begane grond is eveneens gerestyled in 2021/ 2022! Afhankelijk van uw eisen en wensen dient u rekening te houden met enige renovatie c.q. restauratie. Alleen door te kijken krijgt u het juiste beeld van dit mooie Drentse plaatje dus bel gerust!

Indeling: entree in de centrale hal met doorgang naar alle vertrekken waaronder de riante, straatgerichte woonkamer (40 m2!) met doorgang naar een slaap-/ werkkamer (9 m2) v.v. vaste kasten. Vanuit de centrale hal zijn er nog 2 slaapkamers te bereiken van resp. (16 m2) met vaste kast en de ouderslaapkamer (11m2) met tuindeuren en eveneens een vaste kast. De neutrale dichte keuken (ca. 2017) is v.v. een inductie kookplaat, schouw, koel-/ vriescombinatie, oven en een proviandkast, de keurige badkamer is v.v. een stortdouche, dubbele wastafel en hangtoilet en de praktische bijkeuken met witgoedaansluiting en een c.v.-kast grenzen eveneens aan de centrale hal.

De begane grond is levensloopbestendig en is derhalve zeer geschikt voor senioren of voor degene die heerlijk wil gaan Drenthenieren. De leefruimte is absoluut verrassend te noemen en biedt ook mogelijkheden om de indeling aan te passen of om wellicht tuingericht te gaan wonen! De begane grond is vrijwel geheel v.v. een nieuwe laminaatvloer en de wanden zijn ook grotendeels opnieuw afgewerkt.

Eerste verdieping: vaste trap naar de eerste verdieping waar momenteel een grote slaapkamer (20 m2) aan de voorzijde aanwezig is, een inloopkast bereikbaar is vanaf de overloop en vanuit de inloopkast de 2e slaapkamer (12 m2) aan de achterzijde te bereiken valt die is v.v. 2 dakramen en bergruimte.

Gezien de verrassend ruime opzet van de eerste verdieping (totaal ca. 47 m2) zijn hier minimaal 3 slaapkamers te realiseren en indien u een dakkapel plaatst behoort zelfs een extra badkamer tot de mogelijkheden. Op de zolder kijkt u rechtstreeks naar de authentieke houten constructie.

Tuin: de tuin is rondom het huis gelegen, biedt een zeer vrije en landelijke woonbeleving en op het perceel is een houten garage, carport en berging aanwezig. Direct achter het huis is een perceel weidegrond aanwezig alsmede een paardenbak met paddock (in 2021 aangelegd). Het perceel is met zijn 4.588 m2 lekker groot en de vrije, landelijke woonbeleving en de vele mogelijkheden maken het tot een fraai geheel!

Bijzonderheden: mooie kans voor de liefhebber; soortgelijke locaties komen niet vaak beschikbaar in deze prijsklasse!; geschikt voor een breed publiek van starters tot gezinnen en senioren; rieten kap in 2021 vernieuwd en v.v. een schroefdak en damp remmende folie; voegen voorgevel geheel vernieuwd en westgevel deels; opzet perceel ideaal voor mantelzorg of B&B; Schoonebeek is een gemoedelijk en compleet dorp met een goed voorzieningenniveau; Emmen en Coevorden zijn op resp. 15 en 10 autominuten afstand gelegen; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle/ Duitsland middels A37.

Locatie
Omgevingsvideo