Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Op zoek naar iets unieks?? Zoek dan niet verder en kom deze unieke combinatie van fraaie gebouwen bekijken. Een fraai kerkgebouw (provinciaal monument), een riant jeugdgebouw en de voormalige pastorie (bungalow) en dit alles op één van de mooiste locatie in het centrum van Schoonebeek! Mogelijkheden alom, ruimte alom en kansen alom. Het geheel is gelegen op een perceel van 4250 m2 eigen grond en heeft momenteel een maatschappelijke bestemming. Indien u de bestemming wenst te wijzigen dient u met de gemeente Emmen in overleg te treden. Het geheel is dusdanig uniek dat de enige manier om een goed beeld te krijgen het plannen van een bezichtiging is. Let er wel op dat u van te voren een duidelijk financieel beeld moet hebben dat het aankopen van deze gebouwen tot de mogelijkheden behoort. Als verkopende makelaar zullen wij ook hier naar verstaan. De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

In de aanbieding is de inhoud van het kerkgebouw niet meegenomen aangezien deze kerk een zeer specifiek karakter heeft. De inhoud is ca. 4275 m3 en de oppervlakte is ca. 500 m2 dus mogelijkheden voldoende! Het kerkgebouw betreft een provinciaal monument gezien de bijzondere bouwstijl en het feit dat architect Nicolaï het kerkgebouw in de jaren '40 van de vorige eeuw heeft ontworpen. In Schoonebeek zijn meerdere gebouwen en huizen door deze architect gebouwd (Norbruislaan en het Boo-gebouw aan de Burgemeester Osselaan)

Het geheel verkeert in een degelijke staat echter u dient wel rekening te houden met renovatie c.q. restauratie werkzaamheden. De kerk is in 1949 gebouwd, het jeugdgebouw in 1890 en 1925 en de pastorie in 1969.

Bijzonderheden

Riant en degelijk gebouwd object; zeer veel mogelijkheden; top centrumlocatie met landelijke woonbeleving; perfecte locatie om wonen en werken te combineren; alle gebouwen zijn centraal verwarmd; dakpannen kerk zijn ca. 20 jaar geleden vernieuwd; nabij diverse basisscholen en bushalte gelegen; Schoonebeek heeft een prima voorzieningenniveau; Emmen en Coevorden op resp. 15 en 10 autominuten gelegen; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle/ Duitsland middels A37.

Locatie
Omgevingsvideo