Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Liefhebbers opgelet! Vrijstaande woonboerderij op een grote kavel van ruim 5.000 m2 gelegen pal in het centrum van het geliefde Schoonebeek. U bereikt via een riante oprit deze prachtige, oude en rustige locatie en dan begint uw droom... Bij deze degelijke en top onderhouden boerderij zijn diverse oude opstallen aanwezig waaronder o.a. een stijlvolle riet gedekte boerenschuur, een vrijstaande stenen schuur met stookhok en voormalig varkensstal, een carport en een kippenschuur. Het geheel biedt zeer veel mogelijkheden, vrijheid, ruimte en geeft u de kans om landelijk wonen perfect te combineren met alle centrumvoorzieningen direct om de hoek. Het perceel weidegrond biedt ook de gelegenheid voor het houden van kleinvee of een paardje. Unieke locatie met veel potentie in het hart van het dorp. Laat u verrassen door deze bijzondere combinatie en kom vrijblijvend een kijkje nemen bij dit zeer goed onderhouden geheel.

Indeling: entree in de centrale hal met doorgang naar vrijwel alle vertrekken waaronder de sfeervolle woonkamer met fraaie haardpartij en een mooie woonbeleving, doorgang naar de riante slaapkamer op de begane grond v.v. vaste kast. Vanuit zowel de woonkamer als ook de centrale hal bereikt u de woonkeuken v.v. degelijke inbouwkeuken met oven, keramische kookplaat, dubbele spoelbak en klepschouw. Vanuit de keuken heeft u een goed contact met het traditioneel opgezette erf aan de achterzijde.

Vanuit de keuken bereikt u het achterhuis met achterom, een badkamer v.v. toilet, wastafel, badmeubel en douche, doorgang naar de riante bijkeuken met witgoedaansluiting. Vanuit het achterhuis bereikt u eveneens de sfeervolle deelruimte (ca. 80 m2) met originele Bentheimer paardenbak en een fraaie gebintenconstructie. De deelruimte biedt u alle mogelijkheden om bijvoorbeeld een royale woonkamer met uitzicht over uw eeuwenoude erf te realiseren. De gebintenconstructie is in goede staat en intact!

Eerste verdieping: vaste trap naar de eerste verdieping met royale overloop en 3 eenvoudige maar functionele slaapkamers. Op de eerste verdieping is de ruimte boven de deel (nog) niet als woonruimte in gebruik echter dat is te realiseren indien gewenst of noodzakelijk.

Tuin: zeer royale tuin rondom met weideperceel voor bijv. het houden van kleinvee of om als parkachtige tuin aan te leggen. Diverse oude opstallen aanwezig met potentie en zeer veel geschiedenis! Vanwege de bijzondere ligging een uniek geheel op loopafstand van alle voorzieningen van het fraaie en complete dorp Schoonebeek. Het eeuwenoude bomenbestand, de groensingel en het recentelijk geplaatste

Bijzonderheden: kom kijken, beleven, sfeer opsnuiven en een mooi stukje Drenthe proeven!; rieten kap verkeert in een zeer goede staat; verwacht geen luxe boerderij maar wel een eerlijke, oerdegelijke en correct onderhouden boerderij; afhankelijk van de wensen dient u rekening te houden met moderniseringen; muren, kapconstructie en gebinten verkeren in solide en degelijke staat waardoor er een goede basis ligt; huidige bestemming is agrarisch; Emmen en Coevorden op resp. 15 en 10 autominuten; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle/ Duitsland; overtuig uzelf door een kijkje te nemen.

Locatie
Omgevingsvideo