Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Drenthe op zijn best! Deze vrijstaande in 2015/2016 geheel gerestaureerde woonboerderij met 3 prachtige gerestaureerde vrijstaande schuren, heeft zeer veel te bieden. Een unieke, besloten ligging in het hart van het geliefde dorp Schoonebeek, een riant perceel eigen grond van 8.419 m2, 3 percelen weidegrond direct grenzend aan het huis, veel leefruimte, een eigentijds wooncomfort, levensloopbestendig, 2 badkamers, 5 slaapkamers, geheel geïsoleerd, energielabel A en zonnepanelen. Kortom een unieke combinatie van comfortabel en karakteristiek wonen met alle gemakken van het complete dorp Schoonebeek letterlijk op loopafstand. De verscholen ligging op de zeer praktisch ingedeelde kavel maakt dat u echt thuis komt. De huidige eigenaar heeft het geheel met liefde en aandacht voor detail verbouwd waarbij in 2017 het 18e eeuwse schaapschot is gerestaureerd en in 2018 is er een nieuwe kapschuur gebouwd wederom gebruikmakend van (veelal) oude bouwmaterialen. Het perceel is dusdanig opgezet dat u zeer veel mogelijkheden heeft voor bijvoorbeeld een mantelzorgwoning, het realiseren van een recreatiewoning of om gewoon heerlijk zelf van te genieten! Durft u het aan om een kijkje te komen nemen?

Indeling: entree in de centrale hal met vide en klapdeuren naar de zeer riante tuingerichte woonkamer met dubbele tuindeuren en een open keuken (samen ca. 80 m2), de keuken is v.v. een ruim opgezette inbouwkeuken met koelkast, vaatwasser, stoomoven, combi-magnetron, 5pits- gaskookplaat, RVS schouw en een close-in-boiler. Het aanrechtblad is extra diep waardoor u veel werkruimte heeft en de keuken alle keukenapparatuur is van Siemens.

Vanuit de keuken is er een doorgang naar de functionele waskamer/ bijkeuken met riante vaste kastenwand, werkblad met spoelbak, de witgoedaansluitingen en een achterdeur naar de tuin. De werk-/ slaapkamer op de begane grond is eveneens vanuit de bijkeuken te bereiken en is momenteel als kantoorruimte in gebruik maar kan eveneens prima als slaapkamer functioneren.

Weer aangekomen in de centrale hal is er een sanitaire ruimte met hangtoilet, urinoir en hardstenen fontein. De ouderslaapkamer met badkamer en suite zijn eveneens vanuit de centrale hal te bereiken waarbij de ouderslaapkamer is v.v. een riante vaste kasten wand. De badkamer en suite is een zeer fijne aanvulling op het geheel en v.v. een inloopdouche, een riant badmeubel met wastrog en 2 inbouwkranen en een verwarmde spiegel.

De gehele begane grond kenmerkt zich door de goede lichtinval, het perfecte contact met het gehele erf en de praktische opzet. Op de begane grond is in zijn geheel een fraaie gevlinderde betonvloer met vloerverwarming aanwezig en in combinatie met de geheel vernieuwde en geïsoleerde betonvloer maakt het dat u hier zeer comfortabel woont! Alle wanden zijn strak afgewerkt en gesausd dus u kunt er snel op uw eigen wensen afstemmen!

Eerste verdieping: vaste trap naar de overloop met vide, separaat hangtoilet v.v. hardstenen fontein, 2e badkamer v.v. douche, dubbele wastafel met badmeubel, een royaal ligbad, kunststof dakraam en vloerverwarming. Vanaf de overloop zijn de 3 ruime slaapkamers van resp. 13, 16 en 16 m2 te bereiken waarbij vanuit de achterste slaapkamer een doorgang is naar een inpandige berging. De vloeroppervlakte van de slaapkamers is groter vanwege de schuine wanden. De technische ruimte is eveneens vanaf de overloop te bereiken en hier is de Nefit CW5 HR combiketel uit 2015 geplaatst alsmede de mechanische ventilatie. deze ruimte is dusdanig opgezet dat het plaatsen van bijv. een zonneboiler in dit vertrek ook tot de mogelijkheden behoort.

De gehele eerste verdieping is v.v. een laminaatvloer, alle wanden zijn strak afgewerkt en gesausd waardoor ook hier snel uw eigen sfeer gerealiseerd kan worden. De gehele eerste verdiepingsvloer is geïsoleerd en nieuw aangebracht (met behoud van de oude balklaag en de oude grenen planken, zichtbaar op de begane grond in het voorhuis).

Zolder: inspectieluikje naar zolder (ca. 1,50 meter hoogte maar niet in gebruik).

Tuin: via de lange oprit van ca. 70 meter bereikt u dit fraaie oude erf. De goed onderhouden en traditioneel aangelegde tuin met de ouderwetse 'appelhof' biedt voor elk wat wils! Een heerlijk overdekt terras, 3 prachtige vrijstaande schuren waarbij in 2016 de schuur direct achter het huis is gerestaureerd en v.v. 8 zonnepanelen, in 2017 het eeuwenoude schaapschot is gerestaureerd (voor zover bekend het enige originele schaapschot van Schoonebeek) en in 2018 is er een fraai nieuw kapschuur gebouwd gebruikmakend van oude bouwmaterialen waardoor de sfeer optimaal tot zijn recht komt. Op het erf staan een aantal prachtige oude bomen en bij de voorgevel staan de lindes fier voor het huis. De weides die rondom het huis zijn gelegen zijn zeer geschikt als bijvoorbeeld paardenweide maar u kunt hier bijvoorbeeld ook een prachtige zwemvijver aanleggen! Aan de achterzijde van het perceel is eveneens een uitrit aanwezig wat de functionaliteit ten goede komt. In de tuin is in 2019 een lariks houten schommel geplaatst die ook achterblijft. De huidige eigenaar heeft aan de achterzijde in 2015 een groensingel aan laten leggen waardoor uw privacy is gewaarborgd en u heerlijk kunt genieten van uw eigen wereldse plek!

Bijzonderheden: prachtige locatie; boerderij en schuur geheel opnieuw gevoegd middels een knipvoeg; indien u op zoek bent naar een top onderhouden boerderij dan bent u hier op de juiste plaats; hardhouten luiken in 2019 geplaatst; schilderwerk voorgevel en luiken in 2019 professioneel uitgevoerd, rest huis in 2016 geheel geschilderd en in goede staat; tijdens de verbouwing in 2015/ 2016 zijn alleen de muren, een klein deel van de kap en de verdiepingsvloer van het voorhuis intact gebleven; volledige elektrische installatie en c.v.- installatie zijn vernieuwd; kortom een prachtige oude locatie met de sfeer van weleer maar het wooncomfort van de huidige tijd; geschikt voor een zeer breed publiek; op loopafstand van het landelijk gebied gelegen; centrumvoorzieningen van het complete en geliefde dorp Schoonebeek op korte afstand gelegen; meerdere basisscholen aanwezig in het dorp; Schoonebeek is gunstig gelegen t.o.v. Emmen, Klazienaveen, Coevorden en Duitsland (allen ca. 10/ 15 autominuten); Zwolle en Groningen middels A37/ N34 goed te bereiken.

Locatie
Omgevingsvideo