Pat Makelaardij
Omschrijving

Deze prachtige bungalow straalt een unieke charme uit, dankzij het witte metselwerk, de zwarte dakpannen met de elegante hangende dakgoot en de harmonieuze dak-overstekken. Het zorgvuldig gekozen bouwmateriaal en de vakmanschap getuigen van uitzonderlijke precisie en dragen bij aan de duurzame instandhouding van deze schitterende bungalow met schilddak. De eigenaren hebben het pand met liefde onderhouden, wat duidelijk tot uiting komt in het vakmanschap dat in elk aspect van het gebouw is verweven. Het huis voorzien van moderne gemakken, zoals een gasverwarmingssysteem met gecombineerde warmwatervoorziening, dat in 2019 is geïnstalleerd. Voor de tech-liefhebbers is er een glasvezelaansluiting beschikbaar in het pand.

Deze woning wordt collegiaal aangeboden. U kunt ons bellen en wij zorgen ervoor dat de Duitse collega contact met u op gaat nemen. De informatie die we hebben ontvangen is op aangeven van de verkopende makelaar in Duitsland. Uiteraard hebben wij de informatie zorgvuldig samengesteld en gecontroleerd echter hieraan kunt u geen rechten ontlenen.

Let op! De verkoper neemt uw makelaarskosten voor zijn rekening en dat scheelt op de huidige prijs ruim €7.500,=!!

De vele ramen in de woonruimtes zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht, waardoor er een warme en uitnodigende sfeer ontstaat. Deze ramen zijn voorzien van stijlvolle witte kunststof kozijnen, grotendeels rolluiken, isolatieglas en praktische jaloezieën voor extra gemak.

Het interieur is smaakvol afgewerkt met betegelde vloeren in de gang, woon-/eetkamer, badkamer, gastentoilet, keuken, bijkeuken en bergruimte. Terwijl de hoofdslaapkamer, studeerkamer en logeerkamer zijn uitgerust met duurzaam laminaat. De doucheruimte op de bovenverdieping is voorzien van vinyl vloerbedekking. De inbouwkeuken en het tuinhuis zijn bij de koopprijs inbegrepen.

Het architectonisch ontwerp van het pand wordt verder versterkt door een ruime carport voor grote campers, die naadloos aansluit bij het hoofdgebouw. Vanaf het terras loopt u zo een stijlvolle tuin in, waardoor een rustige en afgelegen oase ontstaat, compleet met een charmante blokhut v.v. overdekt terras die u uitnodigt om te genieten van de zomermaanden.

Het huis bevindt zich in een gewilde en pittoreske woonwijk met een goed gevestigde buurt, omringd door eengezinswoningen of twee-onder-een-kapwoningen. Alle essentiële voorzieningen, zoals artsen, ziekenhuizen, supermarkten en meer, zijn op loopafstand te vinden.

Voor de natuurliefhebbers biedt het nabijgelegen recreatiegebied "Hümmling" veel extra's en waardoor u kunt genieten van een welverdiende ontspanning te midden van prachtige landschappen.

Sögel betreft een door de staat erkende recreatieplaats en wordt voor het eerst genoemd in een document uit het jaar 854 na Christus als "Sugila", de hoofdplaats van Hümmling.

Gedurende meer dan 1150 jaar geschiedenis heeft Sögel altijd als het centrum van Hümmling gediend. Hier werd een van de oorspronkelijke kerken van Emsland gebouwd.

In 1815 werd Hümmling onderdeel van het Koninkrijk Hannover en Sögel werd de belangrijkste gerechtelijke plaats. Met de opname van Hannover in Pruisen werd Sögel het bestuurlijk centrum van het district Hümmling en dat bleef zo tot 1932. Sindsdien is Sögel een van de belangrijkste plaatsen in het noordelijke Emsland, de zetel van de Samtgemeinde Sögel, en een levendig economisch en cultureel centrum van Hümmling.

Het volledige schoolsysteem, inclusief het Hümmling-Gymnasium, is vertegenwoordigd in Sögel, terwijl de omliggende gemeenten basisscholen bieden voor het basisonderwijs. Het Emsland-Museum, Schloss Clemenswerth, de Kulturkreis Clemenswerth en de jeugdeducatieve instelling Marstall Clemenswerth benadrukken de culturele betekenis van Sögel. Moderne sociale en medische voorzieningen, met name het Hümmling-Krankenhaus als centrum voor gezondheid en zorg in Hümmling, zorgen voor de bevolking.

De bebouwing van deze gemeente met ongeveer 8.000 inwoners is al lang uitgegroeid tot buiten het historische centrum. Toch biedt de stad en haar omgeving een aantrekkelijk beeld met uitgestrekte woonwijken, groene natuur en cultureel landschap. Niet voor niets heeft Sögel de titel "Staatlich anerkannter Erholungsort" (door de staat erkende recreatieplaats).

Voor een gemeente van deze omvang beschikt Sögel over een buitengewoon goede infrastructuur en een opmerkelijk cultureel aanbod met een kasteelmuseum, de Kulturkreis Clemenswerth die een hoogwaardig theater- en concertprogramma biedt, evenals tentoonstellingen en culturele evenementen in Ludmillenhof (gemeentehuis). Alleen al het Emslandmuseum Schloss Clemenswerth organiseert jaarlijks 120 evenementen die zorgen voor vorstelijke ervaringen.

Een toeristische attractie is het jachtslot Clemenswerth, dat tussen 1737 en 1747 werd gebouwd door de Westfaalse barokarchitect Joh. Conrad Schlaun voor de Keulse keurvorst Clemens August von Wittelsbach. Clemenswerth is vandaag de dag met zijn unieke park een van de mooiste plekken in Europa.

De groene uitgestrektheid, het vrijwel vlakke landschap en het uitstekende netwerk van 200 km aan fietsroutes en 90 km aan wandelpaden nodigen uit om te ontspannen langs diepe bossen, pittoreske molens, uitgestrekte heidevelden en duizenden jaren oude hunebedden.

De 38 huizen in het vakantiepark Sögel bieden, omringd door bossen en weiden en in de directe nabijheid van het barokke jachtslot Clemenswerth, alles wat u nodig heeft voor een ontspannen vakantie.

Locatie
Omgevingsvideo