Pat Makelaardij
Plattegrond
Omschrijving

Hier voelt u zich meteen thuis! De prachtige lichte entree geeft u en uw gasten direct een passende indruk van het huis.

Bij het betreden van het huis zult u meer dan enthousiast zijn over de goed doordachte indeling van de ruimtes.

De gehele begane grond biedt een prachtige inval van daglicht dankzij de vele raampartijen.

Vanuit de woon-/eetkamer heeft u middels een schuifpui toegang tot het overdekte terras en de prachtig aangelegde tuin. Het charmante tuinhuis en de afgeschermde tuin bieden u in de zomer een tweede woonkamer. Verder bevindt zich op de begane grond de hoofdslaapkamer, badkamer met bad en douche, een gastentoilet, een grote woonkeuken met aangrenzende bijkeuken en toegang tot de tuin. Via de bijkeuken komt u in een extra bergruimte met toegang tot de garage. In de werkkamer bevindt zich de trap naar de bovenverdieping.

Op de bovenverdieping is een logeerkamer, een doucheruimte met toilet en een bergruimte. Extra woonruimte kan worden gecreëerd door de zolderruimte uit te bouwen.

Uw auto kunt u plaatsen in de royale garage. De garagedeur is uitgerust met een elektrisch bediende deur met afstandsbediening. In de aangrenzende bergruimte is voldoende ruimte voor fietsen en dergelijke.

Een zeer fijne aanvulling is de grote parkeerplaats op eigen terrein voor het stallen van uw eigen camper of caravan. De tuin is geheel afgezet en geschikt voor honden.

Sögel betreft een door de staat erkende recreatieplaats en wordt voor het eerst genoemd in een document uit het jaar 854 na Christus als "Sugila", de hoofdplaats van Hümmling.

Gedurende meer dan 1150 jaar geschiedenis heeft Sögel altijd als het centrum van Hümmling gediend. Hier werd een van de oorspronkelijke kerken van Emsland gebouwd.

In 1815 werd Hümmling onderdeel van het Koninkrijk Hannover en Sögel werd de belangrijkste gerechtelijke plaats. Met de opname van Hannover in Pruisen werd Sögel het bestuurlijk centrum van het district Hümmling en dat bleef zo tot 1932. Sindsdien is Sögel een van de belangrijkste plaatsen in het noordelijke Emsland, de zetel van de Samtgemeinde Sögel, en een levendig economisch en cultureel centrum van Hümmling.

Het volledige schoolsysteem, inclusief het Hümmling-Gymnasium, is vertegenwoordigd in Sögel, terwijl de omliggende gemeenten basisscholen bieden voor het basisonderwijs. Het Emsland-Museum, Schloss Clemenswerth, de Kulturkreis Clemenswerth en de jeugdeducatieve instelling Marstall Clemenswerth benadrukken de culturele betekenis van Sögel. Moderne sociale en medische voorzieningen, met name het Hümmling-Krankenhaus als centrum voor gezondheid en zorg in Hümmling, zorgen voor de bevolking.

De bebouwing van deze gemeente met ongeveer 8.000 inwoners is al lang uitgegroeid tot buiten het historische centrum. Toch biedt de stad en haar omgeving een aantrekkelijk beeld met uitgestrekte woonwijken, groene natuur en cultureel landschap. Niet voor niets heeft Sögel de titel "Staatlich anerkannter Erholungsort" (door de staat erkende recreatieplaats).

Voor een gemeente van deze omvang beschikt Sögel over een buitengewoon goede infrastructuur en een opmerkelijk cultureel aanbod met een kasteelmuseum, de Kulturkreis Clemenswerth die een hoogwaardig theater- en concertprogramma biedt, evenals tentoonstellingen en culturele evenementen in Ludmillenhof (gemeentehuis). Alleen al het Emslandmuseum Schloss Clemenswerth organiseert jaarlijks 120 evenementen die zorgen voor vorstelijke ervaringen.

Een toeristische attractie is het jachtslot Clemenswerth, dat tussen 1737 en 1747 werd gebouwd door de Westfaalse barokarchitect Joh. Conrad Schlaun voor de Keulse keurvorst Clemens August von Wittelsbach. Clemenswerth is vandaag de dag met zijn unieke park een van de mooiste plekken in Europa.

De groene uitgestrektheid, het vrijwel vlakke landschap en het uitstekende netwerk van 200 km aan fietsroutes en 90 km aan wandelpaden nodigen uit om te ontspannen langs diepe bossen, pittoreske molens, uitgestrekte heidevelden en duizenden jaren oude hunebedden.

De 38 huizen in het vakantiepark Sögel bieden, omringd door bossen en weiden en in de directe nabijheid van het barokke jachtslot Clemenswerth, alles wat u nodig heeft voor een ontspannen vakantie.

Locatie
Omgevingsvideo